Documents d'interès

"CARIÑO, HE CONECTADO A LOS NIÑOS"

image

Des de l'ALOE, us recomanem la lectura d'aquesta guia de salut digital a totes les famílies.

Segons el seu autor: "L'objectiu és facilitar a pares, mares i educadors una eina pràctica i actualitzada per poder afrontar amb èxit la relació dels menors amb els mòvils, tauletes i internet."

Esperem que sigui del vostre interès.

PANTALLES ADDICTIVES

image

Benvolgudes famílies,

Us oferim el documental 'Pantalles Addictives', emès per TV3 al programa '30 minuts' el passat mes de març. Ens ha semblat un documental d'allò més interessant i útil per a totes les famílies.

Podeu veure o descarregar el video seguint aquest enllaç o clicant sobre la imatge.

Gràcies al Javier Roldán per la seva col·laboració en l'edició dels subtítols de vídeo.

PANTALLES ADDICTIVES
image

Els experts avisen: l'ús abusiu de les pantalles de mòbils i tauletes pot provocar trastorns del llenguatge i del son en els més petits. Però també conseqüències greus per als més grans. Una epidèmia silenciosa i perillosa amenaça els nens en els primers anys de les seves vides, entre 0 i 3 anys.

A França, la doctora Anne-Lise Ducanda, responsable de PMI (Protecció Maternal i Infantil), ha creat un col·lectiu amb altres professionals de la salut, pediatres, logopedes i psicòlegs, per fer reaccionar les autoritats.

Exigeixen anar més enllà dels seus estudis de camp i prendre mesures i advertir dels efectes de la sobreexposició dels infants a les pantalles, com es fa amb les addiccions a l'alcohol, el tabac i les drogues.

I l'addicció a les pantalles no només afecta els més petits. Cada cop hi ha més adults addictes a la dopamina que ens proporciona les recompenses que rebem de les xarxes socials.

Fins i tot alguns dels principals líders de la indústria de les xarxes socials, com un dels cofundadors de Facebook, reconeixen que aquesta xarxa social es basa en el funcionament del cervell i en particular en els circuits neurals de la recompensa. Aquesta recompensa proporciona una dosi de dopamina, la coneguda com "l'hormona de la felicitat", al cervell.

Experts en addiccions comparen el mòbil amb una veritable bomba de dopamina que, a mesura que rebem un "m'agrada" o alguna recompensa semblant, produeix una descàrrega d'aquesta substància que ens satisfà. En definitiva, des de ben petits estem consumint aplicacions que s'han dissenyat per fer-nos addictes a les pantalles.

"FAMÍLIES I ESCOLA: EM SENTO A PROP DEL PARE I LA MARE"

image

En aquesta ocasió us adjuntem l'enllaç d'aquest interessant vídeo de "La Xarxa de Comunicació Local" sobre la importància dels vincles afectius, com crear-los i mantenir-los al llarg del temps.

Podeu veure el vídeo seguint aquest enllaç o clicant sobre la imatge.

"ELS 12 ERRORS MÉS COMUNS"

image

Adjuntem dos enllaços en els que trobareu dos documents que ens han semblat interessants, publicats en el diari "La Vanguardia".

El primer es titula "Els 12 errors més comuns dels pares", i tracta sobre errors habituals que cometem en el procés d'educació dels nostres fills i filles.

El segon es titula "Escola: els 12 errors dels pares", i tracta sobre el paper de mares i pares en l'aprenentatge escolar dels fills i filles.

Esperem que us resultin interessants aquestes dues lectures,

Equip A.L.O.E.

"A casa sempre estem tranquils"

image

Us recomanem aquest vídeo del programa televisiu "Famílies i escola" que porta per títol: "A casa sempre estem tranquils".

Dades de contacte

Associació Lliure d'Orientació Educativa (A.L.O.E.)

c/ Miquel Romeu, 93. 1r. pis. (Com arribar-hi) 08907, l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)

Telèfon: 674.831.973

E-mail: aloe@aloe-associacio.org

Web: www.aloe-associacio.org