SESSIÓ LÚDICO-EDUCATIVA (ANGLÈS)

image

Famílies d'A.L.O.E.,

Com a cloenda d'aquest segon trimestre, us convidem a participar d'una sessió lúdico-educativa amb els vostres fills i filles de primària.

Les sessions seran els propers dijous 6 i divendres 7, a les 19h., i dissabte 8 d'abril, a les 13:30h.

Al final de l'activitat obsequiarem a cada nen/a amb un joc educatiu de la nostra creació que té com a objectiu facilitar l'aprenentatge de vocabulari en anglès. Us esperem!

Us recordem que reprendrem les classes a partir de dimarts 18 d'abril de 2017.

Bones vacances!

SESSIÓ LÚDICO-EDUCATIVA (MATEMÀTIQUES)

image

Famílies d'A.L.O.E.,

Per a concloure aquest primer trimestre, us convidem a participar d'una sessió lúdico-educativa amb els vostres fills i filles de primària.

Les sessions seran els propers dimarts 20, dimecres 21 i dijous 22, a les 19h.

Al final de l'activitat obsequiarem a cada nen/a amb un joc educatiu de la nostra creació que té com a objectiu millorar l'aprenentatge de les taules de multiplicar. Us esperem!

Us recordem que reprendrem les classes a partir de dilluns 9 de gener de 2017.

Bones festes!

"COMPARTIM LA CRIANÇA I L’EDUCACIÓ DELS NOSTRES FILLS I FILLES"

Cicle de xerrades col·loqui a les escoles del barri de Santa Eulàlia

image

La Xarxa d'Atenció a la Infància de 0 a 6 del barri de Santa Eulàlia, organitza aquest cicle de xerrades, en el qual l'Associació A.L.O.E. contribuirà amb la realització de dues xerrades-col·loqui. L'horari de les sessions és de 15:15h a 16:15h.:

“Promoció de l’autoestima i família”, a càrrec de Rosa Roman, psicopedagoga. Equip Psicopedagògic (EAP) de L’Hospitalet, a l'Escola Milagros Consarnau, el 29 d’abril.

“Educar avui: pautes i recursos” a càrrec de Pilar Martínez, , pedagoga i educadora social de l'Associació Lliure d’Orientació Educativa (ALOE). A l'Escola Paco Candel, el 30 d’abril.

"Educació d’hàbits i rutines en els primers anys", a càrrec d'Esteve Ig. Gay, metge especialista en educació per a la salut. Programa d’Acompanyament Educatiu a Famílies (PAEF). A l'Escola Bressol Municipal La Casa dels Arbres, el 13 de maig.

"Educació d’hàbits i rutines en els primers anys", a càrrec d'Esteve Ig. Gay, metge especialista en educació per a la salut. Programa d’Acompanyament Educatiu a Famílies (PAEF). A l'Escola Bressol Municipal La Casa dels Contes, el 14 de maig.

“Disciplina positiva i educació en els límits” a càrrec de Pilar Martínez, pedagoga i educadora social de l'Associació Lliure d’Orientació Educativa (ALOE). A l'Escola Prat de la Manta, el 28 de maig.

“Educació emocional i família”, a càrrec de Rosa Roman, psicopedagoga. Equip Psicopedagògic (EAP) de L’Hospitalet. A l'Escola Provençana, el 3 de juny.

Consulteu el programa de xerrades seguint aquest enllaç.

SESSIÓ LÚDICO-EDUCATIVA (LECTO-ESCRIPTURA)

image

Famílies d'A.L.O.E.,

Us convidem a participar d'una sessió lúdico-educativa amb els vostres fills/es els propers dijous 26 i divendres 27 de març a les 18:30h, o bé dissabte 28 a les 13:00h.. (podeu triar una de les tres dates).

Com a cloenda de l'activitat obsequiarem a cada nen/a amb un joc educatiu de la nostra creació que té com a objetius millorar la lecto-escriptura i reforçar l'atenció i la memòria.

Us esperem!

GRODE (Grup de Recerca, Orientació i Desenvolupament Educatiu)

image

El dia 21 de febrer, durant tot el matí, la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de l’Hospitalet, conjuntament amb la Universitat Autònoma de Barcelona a través del grup GRODE (Grup de Recerca, Orientació i Desenvolupament Educatiu) i el Centre de Recursos Pedagògics del Departament d’ensenyament de la Generalitat de Catalunya, organitzen la VI Jornada “Convivència i Èxit educatiu: perspectiva de gènere”.

L'Associació ALOE hi assistirà, i animem a participar a totes aquelles persones que hi esteu interessades. Podeu consultar el programa de la jornada i realitzar la inscripció, en aquest enllaç.

CICLE DE XERRADES-COL·LOQUI

image

La Xarxa d'Atenció a la Infància de 0 a 6 del barri de Santa Eulàlia, organitza aquest cicle de xerrades, en el qual l'Associació A.L.O.E. contribuirà amb la realització de tres xerrades-col·loqui. L'horari de totes les sessions és de 15:15h a 16:15h.:

"Disciplina positiva i educació en els límits", Escola Milagros Consarnau, 7 de maig. A càrrec de l'Associació Lliure d'Orientació Educativa (A.L.O.E.)

"Començar a fomentar hàbits d'estudi des de la infància", Escola Provençana, 14 de maig. A càrrec de l'Associació Lliure d'Orientació Educativa (A.L.O.E.)

"Educació emocional, gelosia, inseguretat i pors", Escola Bernat Desclot, 21 de maig. A càrrec de l'Equip Psicopedagògic de l'Hospitalet (Dep. d'Educació, Generalitat)

"Educació dels hàbits: higiene, menjar, dormir...", Escola Frederic Mistral, 28 de maig. A càrrec del Programa d'Acompanyament Educatiu a Famílies (Regidoria d'Educació)

"Disciplina positiva i educació en els límits", Escola Pompeu Fabra, 13 de maig. A càrrec de l'Associació Lliure d'Orientació Educativa (A.L.O.E.)

"Educació emocional, gelosia, inseguretat i pors", Escola Paco Candel, 20 de maig. A càrrec de l'Equip Psicopedagògic de l'Hospitalet (Dep. d'Educació, Generalitat)

"Educació dels hàbits: higiene, menjar, dormir...", Escola Prat de la Manta, 27 de maig. A càrrec del Programa d'Acompanyament Educatiu a Famílies (Regidoria d'Educació)

Adjuntem el programa complet de les xerrades, seguint aquest enllaç.

XERRADA-COL·LOQUI A L'ESCOLA FREDERIC MISTRAL

image

L'Associació A.L.O.E., amb la col·laboració de l'AMPA de l'Escola Frederic Mistral organitza una xerrada-col·loqui gratuïta per a mares i pares sobre el tema:"Com ajudar els teus fills i filles amb els estudis"

La xerrada-col·loqui va a càrrec de la Pilar Martínez, psicopedagoga de l'entitat, i tindrà lloc el proper divendres, 11 d'abril, a les 16:30h., a l'Escola Frederic Mistral.

Per a més informació, contacteu amb nosaltres. Les inscripcions van a càrrec de l'AMPA de l'escola.

PLACES EXHAURIDES.

XERRADA-COL·LOQUI A L'ESCOLA CHARLIE RIVEL

L'Associació A.L.O.E., amb la col·laboració de l'AMPA de l'Escola Charlie Rivel organitza una xerrada-col·loqui gratuïta per a mares i pares sobre el tema:"Com ajudar els teus fills i filles amb els deures de l'escola"

La xerrada-col·loqui va a càrrec de la Pilar Martínez, psicopedagoga de l'entitat, i tindrà lloc el proper dilluns, 31 de març, a les 15:00h., a l'Escola Charlie Rivel.

Per a més informació, contacteu amb nosaltres. Les inscripcions van a càrrec de l'AMPA de l'escola.

XERRADA-COL·LOQUI A L'INSTITUT SANTA EULÀLIA

image

El proper dimecres, 19 de febrer, realitzarem la xerrada-col·loqui "Educar a l'adolescència avui", a l'Institut Santa Eulàlia (Pç. Pius XII, s/n).

Si esteu interessats en participar-hi, contacteu amb la secretaria del centre.

PLACES EXHAURIDES

CURS DE FORMACIÓ PEDAGÒGICA

image

Degut a la bona acollida que va tenir la xerrada que vam fer al novembre a l'escola Frederic Mistral, l'AMPA de l'escola ens va sol·licitar un curs de formació pedagògica per a famílies que hem dividit en 5 sessions. Alguns dels temes que hi tractem són:
  • La importància d'allò que projectem en els fills i filles
  • Com mantenir l'autoritat sense ser autoritari
  • Les baralles entre germans/es: com s'ha d'actuar
  • Com gestionar l'arribada d'un nou germanet/a a casa

Moltes gràcies a l'AMPA Frederic Mistral i a les famílies participants per la bona acollida del curs.

PROMOCIÓ DELS BONS TRACTES A LA INFÀNCIA

image

L'Ajuntament de l'Hospitalet i el Projecte Educatiu de Ciutat organitzen la IIa Jornada de la Xarxa d’Atenció a la Infància de 0 a 6 de Pubilla Cases i Can Serra, amb el títol: "La promoció dels bons tractes a la infància", i que tindrà lloc el 27 de novembre de 2013, de 17.15 a 19.45 hores al Centre Cultural la Bòbila.

JORNADA D'APRENENTATGE SERVEI

image

El proper dijous, 14 de novembre de 2013, l'Associació A.L.O.E. assistirà a la 4a Jornada de l'Aprenentatge Servei a l'Hospitalet, organitzada per l'Ajuntament de la ciutat, el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i el Centre promotor APS.

En aquesta jornada s'inclourà una conferència a càrrec d'en Josep Mª Puig Rovira, catedràtic de Teoria de l'Educació de la Facultat de Pedagogia de la Universitat de Barcelona.

Per aquest motiu, us informem que el proper dijous 14, el centre de l'Associació A.L.O.E. romandrà tancat.

EDUCAR AVUI: PAUTES I RECURSOS

image

El proper dimecres, 16 d'octubre, oferirem la xerrada "Educar avui: pautes i recursos" a l'Escola Frederic Mistral de l'Hospitalet de Llobregat, amb la col·laboració de l'AMPA de l'escola:

DIFERENTS FAMÍLIES, DIFERENTS ESCENARIS

image

image

L'Associació A.L.O.E col·labora amb la jornada "Diferents famílies, diferents escenaris":Jornada organitzada per l'Ajuntament de Sant Boi el 27 de setembre de 2013, i en la qual va participar l'Associació A.L.O.E. amb el taller d'orientació per famílies "Els estils parentals i els efectes que provoquen en els fills i filles".

XERRADA-COL·LOQUI A L'ESCOLA JOSEP JANÉS

El proper divendres, 31 de maig, oferirem la xerrada-col·loqui "Educar avui: pautes i recursos" a l'escola Josep Janés de l'Hospitalet de Llobregat, amb la col·laboració de l'AMPA de l'escola.

XERRADA-COL·LOQUI AL C.E. JAUME BALMES

El proper dimecres, 29 de maig, oferirem la xerrada "Educar avui: pautes i recursos" al C.E. Jaume Balmes de l'Hospitalet de Llobregat, amb la col·laboració de l'AMPA de l'escola.

XERRADA-COL·LOQUI A L'ESCOLA CANIGÓ

El proper dilluns, 27 de maig, oferirem la xerrada "Educar avui: pautes i recursos" a l'Escola Canigó de l'Hospitalet de Llobregat, amb la col·laboració de l'AMPA de l'escola.

LA MEVA FAMÍLIA

image

Publiquem aquesta poesia en reconeixement a l'esforç i a la capacitat de superació de l'Àngel i la seva família.

Dades de contacte

Associació Lliure d'Orientació Educativa (A.L.O.E.)

c/ Miquel Romeu, 93. 1r. pis. (Com arribar-hi) 08907, l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)

Telèfon: 674.831.973

E-mail: aloe@aloe-associacio.org

Web: www.aloe-associacio.org